Julesweateren er igen et hit

Har du stadig ikke fundet julegaven til din partner, så fortvivl ikke. Den sjove og klassiske julesweater er igen blevet et stort hit i de danske hjem, både i udgaver til mænd, kvinder og børn.

Julesweateren er måske nok lidt kikset, men den er også sjov og traditionsrig. Og julen handler jo først om fremmest om hyggelige traditioner. Dette er nok også grunden til, at julesweateren er en så populær julegave år efter år.

Der er rigtigt mange flotte udgaver til både mænd, kvinder og børn. De klassiske motiver er i sær rensdyr, juletræer, snelandskaber, julemænd og nisser. Der er dog et hav af andre sjove og hyggelige motiver. Det er bare med at lade dig inspirere, der er nok at vælge i mellem for enhver smag.

Familien pynter juletræ sammen - juleaften -jul

Hjemmelavede småkager er en herlig juletradition

Hvis der er en ting, som for alvor kendetegner julen, er det at bage diverse småkager og lave dejlig konfekt. Duften og smagen af brunkager, vaniljekranse, klejner mv. er noget, der virkelig får os i den helt rigtige julestemning.

Tænk tilbage på barndommen, hvor ens mor stod og bagte julesmåkager i køkkenet, så duften spredte sig i hele huset. Den danske hygge er efterhånden blevet verdensberømt, og hjemmebag i julen er et af de bedste eksempler på denne berømte danske hygge.

At bage kager til jul er også en fantastisk ting at gøre med sine børn, da mange julesmåkager er ret nemme og børnevenlige at lave. Det er derfor nemt for børn i alle aldre at deltage i hyggen, og de helt små kan hjælpe som smagstestere, hvis de ikke er i stand til at hjælpe på andre måder.

Brunkager er nok den type småkager de fleste forbinder med jul. Her er det vigtigt ikke at starte i sidste øjeblik, da dejen helst skal stå i et døgns tid inden kagerne laves færdige og bages. Ellers er de også utroligt nemme at lave og skære ud for børnene.

Gløgg er danskernes foretrukne juledrik

Den mest klassiske drik i julen er uden tvivl gløgg. Duften, smagen og varmen ved gløgg giver julestemningen et kæmpe hak opad. Når vi går og fryser om vinteren og glæder os til julen, er det intet som et glas glohed og lækker gløgg. Læs mere om den her.

Før i tiden var gløgg bare gløgg og der fandtes kun den helt almindelige røde gløgg med mandler og rosiner. Luksusudgaven var lavet på rigtig rødvin og den billige udgave på rød saft tilsat neutral spiritus.

Ligesom så meget andet mad og drikke, så er udviklingen de seneste år gået stærkt, og vi vil have nye og spændende lækre madoplevelser. Derfor er gløgg i dag næsten en hel videnskab og lidenskab for mange juleglade danskere.

Gløgg er som regel enten baseret på rødvin eller hvidvin. Det kan dog laves på mange forskellige typer af vin, afhængig af om du er mest til en krydret smag eller mere neutral og frisk smag. Dette afhænger både af den valgte vin, men i sær også af hvilke krydderier og i hvilke mængder.

Derudover er det blevet meget populært at tilsætte forskellige slags spiritus, som er med til at give gløggen ekstra kant og bid. I sær rom er blevet populært i gløgg, men også cognac, vodka og andet bliver brugt i stor stil.

Det er bare med at eksperimentere og finde ud af hvilken favorit gløgg, som passer til lige dine smagsløg. Ligesom det er spændende at smage nogle forskellige slags, da forandring som bekendt fryder. Så selvom gløgg er en tradition og traditioner ikke skal laves for meget om, så er det spændende at smage og lave nye slags gløgg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *